Likes Likes:  696
Page 82 of 84 FirstFirst ... 32728081828384 LastLast
Results 811 to 820 of 832

Thread: Anyone else?

  • Thread Tools
  1. #811
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    Wish you could tell more.

    But all I have is the cell phone.

    I had thought of getting a go-pro when girlie was racing dirt track. But got a telemetry unit instead.

    This is the road to the church. I do live a bit rural.

    I have to get more serious about tuning. All I have been able to drive and laptop at the same time is real small low speed snippets of time. I need to find a way to run it varied and hard while holding a lap top.

    I wonder how much abuse the brakes can take? Put it on jack stands and power up while holding the brakes......maybe.

  2. #812
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    And....

    This is probably the next oil I am gonna try out.

    15277263247380.jpg

  3. #813
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    Here is a small local car show.

    The 2 vws there.

    15288630886480.jpg

  4. #814
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    Then last Saturday morning I made a small highway trip (its first).

    This show was advertised as 8am to 2pm.

    I was around 9am getting there. Very few to show up yet. The organizers said they really did not expect people to show until after lunch. I did not have all day to hang out and wait on show time. I hung around about an hour then hit the road. Was back home with my girls by lunch time.

    15288631091041.jpg

  5. #815
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    I have done some data logging with and have found some problems. Took a while to find the cause and it appears to be self inflicted.

    My seemingly....(buy ear)....lean popping during more aggressive throttle is not a lean out. The rotation pulse would skip or blink in and out. Micro skips in fire and with no pulse there is no fuel either.

    Lots of hunting for where the connection is lost. Found it. Right at the VR crank trigger plug.

    When I was first getting the electronics to boot up and do what they are supposed to I had that issue that the ford parts have to boot before the computer. During that trouble shooting I picked the wires out of the connector to check polarity (the vr and plug are not marked and it was all a guess to start with).

    So somehow I left the clip out of the plug. Now the connections are not tight. I guess the vibrations when hard on the throttle breaks the connection.

    This is not the connector, but is the style ford has. That red part pulls out then the metal clips pull out the other direction.

    2899F.jpg

    So I hafta get a plug. No clue where the red clip went.

    The o2 is blinking also, but it may be from the same.

  6. #816
    300+ Posts LarryA's Avatar
    User ID
    23068
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    milnor n.d. usa
    Posts
    330

    Default

    just curious....does the ford module and the mega squirt boot at each key on? or... is this booting, you speak of a one time setup thing at mega squirt setup?

  7. #817
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    I briefly mentioned it here.

    https://www.triketalk.com/forum/thre...ne-else/page48

    But did not go into great detail.

    The computer is set up to "turn on" all the other engine electronics. Fuel pump, sensors, ect. And that is how I had it all wired up. It was supposed to turn on the ford module.

    But.

    With the ford module off (un powered) the computer saw it as a dead short. Then would shut down to protect itself.....wait a few seconds....and try again. Something you will see called "resets".

    I had to move the power on for the ford module to the key on relay. This way the module is booted before the megasquirt. The computer sees it and is talking right away.

  8. #818
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    So it has been a while since last post here on my old thread.

    After discovering the missing connector clip I rigged some thing up and got that intermittent issue patched (but not fixed).

    I got a couple good logs and was hammering on it a lot......a whole lot.

    The oil cooler started leaking and I was down a couple weeks.

    Finally got a new cooler and back together, but then did not have any time with it. Just busy with everything else, sickly wife, busy kid, ect.

    Actually where I stopped the tuning at is running quite well, but I am sure there is more to do.

  9. #819
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,348
    FT Author
    2 Threads

    Default

    So it sat for a few weeks with a full tank of gas......waiting for me.

    Then I finally got a day to play. I have not tuned any more, but rode all day.

    15355090398790.jpg

    Natchez Trace near my home (15 miles away).

    15355090486711.jpg

    Cruised a tank at the 50mph speed limit. Got 24mpg.

    Then on the way back ran 65 to 70mph and got 25mpg.

    Must be a tuning thing.....

    Attached Images Attached Images

  10. #820
    300+ Posts LarryA's Avatar
    User ID
    23068
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    milnor n.d. usa
    Posts
    330

    Default

    like the video, good to see you are out and about....getting a few bugs out of the trike....our summer is slipping away....rode some yesterday, was cool, sweatshirt under a jacket. got about 6 wks left of a season....I suppose you will ride till Christmas?

Page 82 of 84 FirstFirst ... 32728081828384 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •