Likes Likes:  712
Page 84 of 86 FirstFirst ... 34748283848586 LastLast
Results 831 to 840 of 858

Thread: Anyone else?

  • Thread Tools
  1. #831
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,419
    FT Author
    2 Threads

    Default

    Cleaning up again....after getting caught in the rain a while back.


  2. #832
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,419
    FT Author
    2 Threads

    Default

    Makes me giggle to left hand stick shift the murdercycle.


  3. #833
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,419
    FT Author
    2 Threads

  4. #834
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,419
    FT Author
    2 Threads

    Default

    I burst my second oil cooler this weekend.

    I dont understand why though.

  5. #835
    300+ Posts
    User ID
    27904
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Fernley
    Posts
    303

    Default

    wow, that is not cool. Could it be a flaw in the unit, did you change brands or use the same type when you changed them out ?

    Did the blow out occur in the same area on the cooler ?

    What a mess, no I do know much, just throw out some questions trying to help. Most would say to much pressure for the cooler, or that a stuck solenoid on the return line causing to much pressure in the cooler.

    Oh I should have said " my mind would have said those things to myself".

    Not good Rex, and I am sure you have thought and went over many things with the first blow out. Your knowledge of what you did to that engine, wow, it just blows me away.

    My mind is going nuts know wondering what caused it to blow out, here to learn all that I can.

  6. #836
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,419
    FT Author
    2 Threads

    Default

    I know right......

    Same set up as I have had on it for lots of years.

    I did add to or hang more stuff off the bottom mount lugs. Maybe I have put more vibrations into it.

    The first one that sprung a leak I blamed on myself. When I first cranked up the engine the oil pressure was too high. So I thought I had put some damage to it then and it began to leak a short while later.

    This one has not had that happen. All good and then leak.

    So the only change is the extra stuff on that mount. The cooler is rubber mounted but maybe it is too stiff now?

    I am gonna make a bypass something so I ain't down. But I have found me a block of aluminum and may just whittle out a billet unit. Probably will not shed the heat like it should but I may try and see. My oil still is not hot anyways.

  7. #837
    300+ Posts
    User ID
    27904
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Fernley
    Posts
    303

    Default

    But I have found me a block of aluminum and may just whittle out a billet unit.

    I like how you said that Rex. I say "I can whittle that" with wood a lot, yet you say it with metal, just blows me away how different the two are, yet so much seems to be the same process, just different tools and machinery..

    I do hope you can find what you need to make your bypass. Safe riding.

  8. #838
    400+ Posts vwbug72501's Avatar
    User ID
    18630
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Batesville, AR. 72501
    Posts
    454

    Default

    Quote Originally Posted by DeathBySnuSnu View Post
    Details details.

    Attachment 48124
    You still running this setup? Did the cooler crack by the regulator? Just a thought, but that large of a mass hanging off center would definitely vibrate and resonate to cause stress fractures. How about a brace from mounting holes on blue block to cooler? That should dampen any resonance. Just my $.02

  9. #839
    Old Redneck Motorhead
    VW Tech Contributor
    TrikeTalk Moderator
    DeathBySnuSnu's Avatar
    User ID
    7688
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vicksburg MS USA
    Posts
    1,419
    FT Author
    2 Threads

    Default

    Sorta kinda, but not really.

    Lower and right of center for both of them.

    20181030_222000.jpg

    I am thinking that regulator although it itself is light but with the added tension of the hose adding to it.

    Maybe that reg and stack of fittings is more of a lever on the cooler. Then that hose is so short. But then the hose takes to the shape after a couple heat cycles.

    I dunno......just thinking that short hose is pushing/pulling on the regulator with its stack of fittings.

    Wow what a rambling diatribe.....

  10. #840
    300+ Posts LarryA's Avatar
    User ID
    23068
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    milnor n.d. usa
    Posts
    363

    Default

    assuming the break is where circled in yellow....looks like cooler mount is about 2 inches above the leak? Kind of midway between reg. and mount.....vote for the stress break, might have to have separate reg and cooler mountings and use very flexible hoses. but where to put them?

    I know you will figure it out.

Page 84 of 86 FirstFirst ... 34748283848586 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •